2011. június 15., szerda

Ha nyár, akkor bográcsolás

Besenyei barátainkkal bográcsoltunk. Elkészítettük - nagyjából - a teraszunkat, ami alá most már ki lehet ülni. Azóta mondjuk már felbombáztuk a talapzatát, de hamarosan ismét az is meglesz.
De így legalább van árnyék most már az udvaron, van egy sarok, ahova félre lehet húzódni a tűző nap elől. Még szeretném szépítgetni egy oldalkorláttal, ahova ládába virágokat akasztok ki, meg lila szulákot futtatok fel. De egyelőre már használható. És ez a lényeg. És közel van a tűzhelyhez is, s amit még kimondottan szeretek, hogy nincs annyira kitéve a járó-kelők szeme elé, inkább félreeső kis kuckó.

A bográcsolási akciónk meg nagyon jól sikerült. Előd volt a főszakács, mi mind a fő-kukták.Úgy kezdtük, hogy először nyársakat csináltunk, és szalonnát sütöttünk. Az isteni volt, zöldhagymával. Aztán mi, nőkül bementünk a konyhába, hogy a többi dolgot előkészítsük. A fiuk meg kint maradtak, közben készült a finom babgulyás. Annyira jól érezték magukat ott kint, hogy nem akaródzott nekik bejönni, pedig már 9 óra is el volt múlva, és már éhesek is voltunk. Aztán csak bejöttek, s nagyon zabáltunk.
Maradt még másnapra is belőle, akkor meg a hugomékkal pusztítottuk el a maradékot.

A fotók nagyon gyengék (mivel Csaba készítette :-))

Wellcome drink-el vártuk őket: az általam készített narancs likőrrel.


Előd, a főszakács.
Előkészítjük a hozzávalókat, illetve a szalonna sütéshez valókat is.



Réka ötlete, a szalonna sütés.

Zabálunk


Boróka és Márton nagyon jól megértik egymást


Ez volt a befejeése a napnak: Csaba és Előd kiültek az előtető alá, a csillagos éjszakába egy-egy pohár borral. Mi meg irigykedtünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése