Besenyei barátainkkal bográcsoltunk. Elkészítettük - nagyjából - a teraszunkat, ami alá most már ki lehet ülni. Azóta mondjuk már felbombáztuk a talapzatát, de hamarosan ismét az is meglesz.
De így legalább van árnyék most már az udvaron, van egy sarok, ahova félre lehet húzódni a tűző nap elől. Még szeretném szépítgetni egy oldalkorláttal, ahova ládába virágokat akasztok ki, meg lila szulákot futtatok fel. De egyelőre már használható. És ez a lényeg. És közel van a tűzhelyhez is, s amit még kimondottan szeretek, hogy nincs annyira kitéve a járó-kelők szeme elé, inkább félreeső kis kuckó.
A bográcsolási akciónk meg nagyon jól sikerült. Előd volt a főszakács, mi mind a fő-kukták.Úgy kezdtük, hogy először nyársakat csináltunk, és szalonnát sütöttünk. Az isteni volt, zöldhagymával. Aztán mi, nőkül bementünk a konyhába, hogy a többi dolgot előkészítsük. A fiuk meg kint maradtak, közben készült a finom babgulyás. Annyira jól érezték magukat ott kint, hogy nem akaródzott nekik bejönni, pedig már 9 óra is el volt múlva, és már éhesek is voltunk. Aztán csak bejöttek, s nagyon zabáltunk.
Maradt még másnapra is belőle, akkor meg a hugomékkal pusztítottuk el a maradékot.
A fotók nagyon gyengék (mivel Csaba készítette :-))
|
Wellcome drink-el vártuk őket: az általam készített narancs likőrrel. |
|
Előd, a főszakács. |
Előkészítjük a hozzávalókat, illetve a szalonna sütéshez valókat is.
|
Réka ötlete, a szalonna sütés. |
|
Zabálunk |
|
Boróka és Márton nagyon jól megértik egymást |
|
Ez volt a befejeése a napnak: Csaba és Előd kiültek az előtető alá, a csillagos éjszakába egy-egy pohár borral | . Mi meg irigykedtünk. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése